Történetünk és célunk

A Hungarian Leonberger Team, mint elnevezés, és mint ötlet egy kedvességnek szánt Mikulásajándékból indult ki 2006 decemberében. Semmi más nem akart lenni, mint egy ajándékcsomag meglepetésül barátoktól barátoknak, akiket a csodás Leonberger hozott össze az elmúlt pár év során. Egyetlen célja volt; büszkélkedhessünk összetartozásunkkal.

A Hungarian Leonberger Team mai célja alapvetően ugyanez maradt. Annyi a különbség csupán, ami még nagyobb értéket jelent, hogy a csapat kibővült és együtt úgy gondoltuk, hogy szeretnénk ezt a lelkesedésünket a Leonberger fajta javára fordítani.

Az eredeti kis csapatot is, és a többi alapító csapattagot is többek között a Leonbergi kedvelők topicja hoz össze. Egyetlenegy a kulcs kapocs: a Leonberger.

Vannak köztünk, akik kiállításra járnak, vannak akik kiállításoktól menekülnek, vannak akik csak családi kutyáznak, és vannak akik tenyésztenek is, vannak akik imádnak együtt sétálni, vannak akik gyakran találkozhatnak, vannak akik a távolság miatt ritkán találkoznak egymással, de mégis mindig kapcsolatban vagyunk. Sokan közűlünk aktív kutyamentők és nem egy példa van arra is, hogy sikerült a kegyetlen sors markából kiragadni Leót, de más kutyust is és új élettel ajándékozni azzal, hogy szerető új otthonra találtak neki. Legfőképpen mindenkit a kutya iránti szeretete köti a másikhoz még olyankor is, ha vannak nézeteltéréseik.

A jelenlegi honlap megvalósításának célja mindezekből fakadt. Szerettünk volna egy olyan honlapot összeállítani mely Leonberger tárházaként szolgálhat bárkinek akit ez a fajta érdekel. Igyekezetünk arra irányult, hogy minél több témát felölelhessünk, hogy ezen a honlapon egy helyen rá lehessen találni sokféle és sokrétű Leonbergivel kapcsolatos témára. Mindemellett pedig biztosítani szeretnénk, hogy ne csak egy 'arctalan' társaság legyünk, hanem lehetőséget adhassunk arra, hogy személyesen meg lehessen ismerni Bennünket, legfőképpen kutyáinkat, Leonbergieinket is sok kedves kutyatársaikat is.

Oldalunkon kiemelt szerepet szánunk az elveszett, elkódorgott Leonbergik megmentésének, új gazdához juttatásának, és további sorsuk figyelemmel kísérésének.