Történetünk és célunk

A leonbergi családi, társasági kutya. Kutyáink velünk, a közvetlen közelünkben élnek. Együttélésünk szabályait mind úgy alakítottuk ki, hogy a magunk, állataink, és embertársaink igényeit, szükségleteit is figyelembe vesszük.

Kutyáinkat nem tartjuk kennelben, sem láncon. Számunkra a kennel csak egy lehetőség kedvencünk időleges elkülönítésére, amikor a kutya vagy látogatóink biztonsága úgy kívánja.

Családi kutyaként, ők szabadon járhatnak a számukra megengedett területen, helyiségekben. Sokunknál bejöhetnek a lakásba is, mert igénylik ők is, Mi is egymás társaságát.

Egy leonbergi társaság függő, ezért sokan lemondtunk az egykutyás álláspontról, és kedvencünk mellé újabb kutyatársaságot biztosítottunk. Ez a magunk és leonbergink megelégedését szolgálja.

Az évszaknak megfelelően óvjuk állatainkat a szélsőséges hidegtől, illetve a nyári kánikulától! A szilveszteri petárda- tűzijáték őrületre való felkészülés része életünknek. Kedvenceinket biztonságos, zárható helyre különítjük, gondoskodunk nyugalmukról, testi-lelki épségükről ezen időszakban is. Hajlandóak vagyunk programjainkat is lemondani, ha 4lábú társunk állapota megkívánja.

Családi programjainkat, szabadidőnket kutyáinkkal együtt töltjük. A kulturált kutyatartás szabályai szerint szocializáljuk, iskoláztatjuk kedvenceinket, akik alkalmassá válnak közösségi helyszíneken való megjelenésre (panziók, éttermek), még a méreteik ellenére is. Ragaszkodunk ahhoz az igényünkhöz, hogy kedvenceink mellettünk maradhassanak bármilyen helyen, helyzetben.

Minőségi táplálékkal látjuk el őket. Számunkra elfogadhatatlan a csak maradékon, házi moslékon való tartás. Állataink komoly odafigyelést igényelnek a táplálkozásukat illetően is. A fontos tápanyagokat, nyomelemeket, kiegészítőket egész életük során, koruknak, állapotuknak megfelelően folyamatosan biztosítjuk. Ez bizony anyagi áldozattal jár, de hitünk szerint ők szolgálnak minket, mi pedig felelősséggel tartozunk értük!