Leovásárlás

Leonbergi olcsón, jó minőségű, többszörös nyertes szülőktől eladó!

Kedves leóvásárló! Egy ilyen hirdetés több sebből vérzik!

  • Tudnod kell, hogy ez nem nagytestű kutya, hanem óriástestű kategóriába sorolt eb. Ami azt jelenti, hogy nagy méretei miatt rendkívüli módon kell figyelni táplálkozására, fejlődésére, orvosi ellátására, valamint szűrővizsgálataira.
  • Tudnod kell, hogy ha fentieket tisztességgel betartja egy kutyáját szerető gazdi és arra adja fejét, hogy pároztassa ebét, abban a reményben, hogy majd egészséges utódokat hozhat létre, és tesi/ lelki igényeit szem előtt tartva mindent megad neki, akkor bizony a középkategóriás ár már nem áll a realitás talaján.
  • Tudnod kell, hogy ha valaki jól eteti (az óriástestű ebét), szűrővizsgálatokkal ellenőrzi hogy egészséges-e a csípője =HD szűrés (+esetleg szíve, szeme, könyöke) eljár kiállításokra is, hiszen ott mégis véleményezik kutyáját és egy jó tenyésztő ezzel méreti magát, esetleg külföldre is eljár, akkor újra tudnod kell, hogy a középkategóriás ár már nem áll a realitás talaján.
  • Tudnod kell, hogy egy JÓ tenyésztő nem üzleti alapon állít elő egyedeket, hanem mert szerelmes a fajtába, mindig arra törekszik, hogy a legjobb egyedek születhessenek csak meg! (előzetesen végig gondolva az alom létrejöttének lehetséges eredményét) Tehát a fajta iránti alázata alapján képes azt mondani, hogy ha genetikai hiba jelentkezik az utódban, akkor olcsón eladja az ebet -vagy ingyen adja (!), de erősen megnézi, kihez kerül kutyusa, szerződésben köti ki feltételeit, és ivartalanítási kötelezettséget követel az új tulajdonostól. Hiszen ő nem adhatja nevét a fajta romlásához...
  • Tudnod kell, hogy egy almot felnevelni 8 hetes koráig, akár több százezer forintot is felemészthet. (számolj: vemhesség alatti étrend-változás, kölykök változó etetése, oltások min.2/kutya, féregtelenítések, chipek, rendkívüli orvosi költségek…) Ez egy igen költséges, drága hobby.