Leovásárlás

Kedves Idelátogató Kutyabarát, Kedves Simabőrű!
Mielőtt kutyát vennél:

A felelős ember, aki egy életet vesz kezébe őszintén tud igennel válaszolni az alábbi összes kérdésre:

  1. Biztosan a számomra és családom számára a legmegfelelőbb kutyafajtát választottam? Nagytestű, nagy bundás, jámbor, családi kutya!
  2. Átgondoltam a családom körülményeit: ha van, mekkora gyerekek, a család egészsége (szőrallergia?), kötelezettségekből fakadó időhiány?
  3. Tudok-e hosszú órákat szánni arra, hogy körültekintően és alaposan utánanézzek a fajtának és keressek felelősség tudatos tenyésztőt/tenyésztőket ahonnan kutyát vehetnék?
  4. Rá tudok-e szánni több alkalmat és hosszú várakozási időt, hogy a kiválasztott tenyésztő/khöz akár egy évvel kutyavásárlás előtt többször ellátogassak, hogy megismerkedjek a fajtával és megbizonyosodjak róla, hogy valóban jó helyen járok és egészséges kutyát kaphatok tőle.
  5. Rá tudok-e szánni 150 000 - 200 000 Ft-ot, hogy jó minőségű, egészséges kutyát vegyek, a saját érdekemben!?
  6. Az életvitelembe belefér-e egy új családtag, akivel úgy és ugyanannyit kell törődnöm mintha gyereket fogadnék örökbe?
  7. Tudok-e olyan otthont biztosítani a kutyámnak, mely az igényeinek megfelelő? Elegendő mozgástér. Gazdával folyamatos szoros kapcsolat. Biztonságosan elzárt kert, nehogy elszökjön.