Történetünk és célunk

Ez idáig legtöbbször spontán szerveződtek összejövetelek, séták, kirándulások, így nemigen tudott volna bárki csatlakozni hozzánk, hisz nem is tudott volna róla más, csak aki a topicot olvassa. Ha érdeklődőként olvasta is, nem biztos, hogy mert volna csatlakozni, gondolván, hogy ez egy zárt csapat... most ezt szeretnénk megváltoztatni.

Az "Eseményeink"-ben található programokra, sőt, a Leosuliba is, minden leóst és nem leóst, de iránta érdeklődőt vagy őt egyszer élőben látni akarót sok szeretettel várunk. Várjuk azokat is akik akár egyszerűen szeretnek kirándulni és szívesen csatlakoznak egy vörös felhőtömegbe, akár saját négylábú kedvencükkel is, aki nem is leó, de azok társaságára vágyik!

Szeretnénk a minket meglátogatóknak elsősorban a saját tapasztalatainkon, olvasmányainkon alapuló hasznos tanácsokkal szolgálni a Leonbergi vásárlás, tartás,nevelés ügyes bajos dolgairól, szeretnénk segíteni a "kutyabajok", betegségek kérdéseiben. Állatorvos válaszol rovatunkban konkrét kérdésekre válaszolunk.

Sajnos, mára kjelenthető, hogy a fajta a túlszaporítás kezdeti állapotában van. Ennek eredménye, hogy egyre több leonbergi kerül méltatlan körülmények közé, nem megfelelő családokhoz, akiknél a kutya csak a kert dísze, vagy éppen a család becsület nélküli megtűrt "tagja".

Ezeknek a kutyáknak fontos, hogy megadhassuk az utolsó esélyt, hogy igazi otthont találjanak és megakadályozzuk, hogy szaporíók martalékává váljanak, Ez rengeteg munka, pénz, szabadidő és elkötelezettség! Mind emellé jelen honlapunk is folyamatos szerkesztést, odafigyelést igényel.

Kedves lelkes kutyabarát!

Amennyiben úgy érzed, hogy egyetértesz HITVALLÁSUNKKAL, és a leonbergik mentésének szükségességével, örömmel vesszük, ha TÁMOGATÓ FORMÁJÁBAN CSATLAKOZOL HOZZÁNK! Ennek módja, hogy személyesen megismerkedjünk veled. Erre kitűnő alkalom, a rendszeressé váló sétáinkon való megjelenés, amely egyben kellemes időtöltés. Itt elmondjuk a részleteket is. (lásd: "Eseménynaptár").