Standard

Színek: Oroszlánsárga, vörös, vörösesbarna, még a homokszínű is (fakósárga, krémszínű) és ezek minden kombinaciója, mindenkor fekete maszkkal. Fekete szőrvég megengedett, mindazonaltal a fekete nem lehet meghatározó a kutya alapszínére nézve. Az alapszín kivilágosodásai a farok alsó részén, a nyaki fodornál, a mellső láb zászlóin és a gatyán nem lehetnek olyan határozottak, hogy az alapszínnel való harmóniát zavarnák. Egy kis fehér mellfolt, vagy vékony mellcsík és fehér szőr az ujjaknál tolerált.

Marmagasság:

Leonberger

Hibák:
A fenti pontoktól való minden csekély eltérés  hiányosságként, minden határozott eltérés hibaként értékelendő. Az értékelésnek pontos viszonyban kell állnia az eltérés mértékével, és figyelembe  kell  vennie, hogy mennyiben érinti az a lényeges dolgokat (elsősorban magatartást, típust, harmóniát, mozgást).

Kizáró hibák:
  • Gyáva és agresszív kutyák
  • Kutyák erős anatómiai hibával. Pl: kifejezett tehénállás (Kuhhessigkeit) kifejezett pontyhát, erősen süllyedt hát, a mellső mancsok extrém kicsavarodása, teljesen elégtelen szögellés vállnál, könyöknél,  térdnél  vagy csánknál.