Kutyás történetek

Kutyás történetek / Merlin a varázsló fekete vizsla története
Merlin történetének ismert része egy rettentő fagyos januári vasárnapon indult. Szemtanúk szerint előző nap Érd külvárosában autóbalesete volt. Valahogyan az első éjszakát átvészelte, azonban további segítség nélkül bizonyos, hogy életét vesztette volna a mínusz 10 fokos újabb éjjelen.

Megmenekülését varázsló tehetségének köszönheti!

Történt ugyanis, hogy a két kutyámat a Népligetben sétáltattam. A liget közepén felvettem egy eldobott palackot, hogy a következő utamba kerülő szemetesbe továbbíthassam. A séta során sehol nem találtam szemetest a környéken. 4. sikertelen próbálkozásom után úgy döntöttem, ez a palack haza akar velem jönni. Majd otthon kidobom -gondoltam. Félúton bevillant a közelünkben található, de félre eső szelektív hulladékgyűjtő udvar. Arra kanyarodtam.

Hát így találkoztunk mi ketten. Merlin és Én.

Merlin a kukák melletti kerítésnek támaszkodva várt engem. Tekintetünk azonnal találkozott. Mozdulatlansága, dermedtsége, furcsa tartása, fekete szeme némán ordított felém: -SEGÍTS! Egy pokróccal betakartam, csak állt és hálásan várt lehorgasztott fejjel. Elhaló nyögésekkel kísérve tűrte, hogy fájó törött csontjait végig tapogassam, majd kocsimba emelhessem. Rövidesen egy ügyeletes állatorvosi rendelőben tudtam hagyni őt, a Sirius Alapítvány kapcsolatainak segítségével.

Onnan két nappal később -kényszerből a városi gyepmesteri telepre került. Merlin folyamatosan a fejemben járt. Nem tudtuk elengedni egymást, így kihoztuk őt az eb-telepről hozzánk lábadozni.