Kutyás történetek

Kutyás történetek / Egy napunk

Reggeli ébredés után, kutyusok meglesése a nappali ablakból. Még alszanak. Csendben lábujjhegyen kávé elkészítése, nehogy felébredjenek, és Lali ébresztése csendben. Nyafogás az ajtóból, ma sem sikerült, rögtön tudják, hogy fent vagyunk. Öltözködés. Kész a kávé, óvatosan ajtó kinyit és megpróbálok a kávéval a kezemben úgy kimenni, hogy nem szaladnak be a lakásba, és nem ugranak fel az arcomig üdvözölni. Sikerült, csak egy kicsit borult ki a kávéból. Mogyi ugrálni próbál, simit akar, hozza labdáját, már megint elfelejtettük este bevinni. Picit rászólás, leül és várja nyugodtan (csak a farka mozog ülve) a simit. Megkapja. Gordon a veranda alján áll, és várja, hogy megyünk e hátra a kertben, mert az azt jelenti, hogy kaja van. Nem hiszi el, hogy nincs, ő ott vár, ugrásra készem , hátha még is lesz valami, mert akkor Ő már a helyén van. Kávé elfogyasztása családi körben: Gordon-Mogyi-Lali-Merci.
Összekészülődés az induláshoz, megint azt hiszi Mogyi hogy játék, van, Gordon, meg azt hogy kaja, csak amikor beindítjuk a kocsit, akkor értik meg, hogy most nem az következik. Kaput kinyitom, a kutyák, épp ahol vannak, megállnak, egyik sem mozdul és várják, hogy mi lesz, nem szaladnak ki, mi meg nagyon büszkék vagyunk rájuk. Elmegyünk. Én letörök egy kicsit, Lali nyugtat, hogy nem lesz semmi baj, ők jól érzik magukat, és meglesznek, mire hazaérünk. (magamban fogadalmak: ha nyerek a lottón, felmondok a munkahelyemen, és csak a kutyákkal leszek).

Munkahelyemen, kutyák képei nézegetése, egy barátnőnek elküldése. Tervezgetés. Kollega kioktatása az ivartalanításról, és a felelősségteljes kutyatartásról. Mert Én már annyira tudom!!!

17:00 vége a munkának, megyek Lalihoz, hogy mennyünk már haza!
Hazaérkezés.

Utcába bekanyarodás, találgatás, na ma hány kutya lesz otthon, sötétben próbáljuk őket megszámolni, kerítésen kívülről a kocsiból. Kettő! Meg van mind a kettő!!! Kiszállok a kocsiból, a két kutya már a kerítést marcangolják, kaput kinyitom, megtámadnak. Próbálok úgy helyezkedni, hogy nem tudjanak rám ugorni, és nem szólok hozzájuk, ők üdvözöljenek, de én kemény vagyok (olvastam így kell tenni) majd kapu bezár, és bemegyek átöltözni. Ha csak egy kutyus vár otthon, akkor kapunyitás után hagyok egy kis időt, hogy Mogyi a szomszédban (mert mindig ott van) meghallja, és rohanjon haza.