Kutyás történetek

Kutyás történetek / Ízisz szeme
Tudom, hogy lelkes hívei vagytok a Leóknak, hajlamosak vagyunk rá, hogy néha már emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel a kutyánkat, de ezt a történetet meg kell osztanom veletek. Mint minden reggel ma is bejöttek a kutyák a szokásos reggeli gazdi üdvözletre, most ez egy kicsit korábbra sikerült, de arra gondoltam biztos a meleg miatt van.

Az Ízisz a szokottnál hevesebben és türelmetlenebbül szinte követelően dörgölődött, nyalta a kezem, bökdösött az órával. Én ennek először nem tulajdonítottam különösebben nagy jelentőséget, hisz minden reggel ugyanez a műsor játszódik le. Ez hiba volt. Mivel hogy nem tágított a sokadik " jól van, most már hagyjál -ra" kénytelen voltam komolyabban foglalkozni vele. Ekkor láttam meg amit nekem meg akart mutatni: a bal szeme erősen fel van dagadva, szinte csak résnyire tudja kinyitni. Gyorsan az álmosságot kidörzsöltük a szemünkből és tüzetesen átvizsgáltuk, amúgy gondos gazda módján, lehet hogy a Fortunával való birkózás közben megsérült?

Mivel komolynak nézett ki az eset orvoshoz vittük aki alaposan átvizsgálta, és mivel a szemben és környékén semmi komoly sérülés nem látszott, szemcsepp és irány haza. Hazafelé már azonban kezdett igen nyugtalanul viselkedni, itthon ez csak fokozódott leült majd felpattant, lefeküdt és azonnal felállt ment jött mindenáron valahová el akart bújni, vakarta a fejét, alig kapott levegőt erősen lihegett. Jobban megnézve elhűlve láttuk, a másik szeme is kezd duzzadni, sőt az óra, a pofija dagad, kezd eldeformálódni. Hát itt bizony nagyobb a baj csak nem megcsípte valami és allergia? Közben a viselkedése egyre romlott hiperaktívvá vált látszott rajta, hogy szenved valamitől.

Itthon kapott egy vízben felodott kalcium tablettát, és uzsgyi újra a dokihoz. Igazunk volt valami megcsípte és erre adott erős allergiás választ látunk, ami kb. 3-4 óra alatt fejlődött ilyen súlyossá. Gyors vénás injekciók, és kb. óra múlva fokozatos megnyugvás, majd mély álomba merülve délutánra már egész jól lett. Estére már egész jól lett, és másnapra a duzzanatoknak nyoma sem maradt. Mivel az ilyen allergiás rohamok nagyon súlyos következményekkel járhatnak elmondhatjuk, hogy ezúttal szerencsénk volt.

Amiért ezt elmeséltem nektek az először is a tanulság, figyeljetek ezekre a tünetekre, de ami a lényeg a mi Leonbergink hatalmas nagy ESZE!!.