Tagjaink / Skaros

Skaros Liptay-Wagner Nóra és Pál Balázs és Pál Jordán. Mi, 2007 decembere óta, már hárman kétlábúak és mai helyzet szerint sajnos csak ketten "négylábúakkal", mi vagyunk "Skarosék". Ezt az igen megtisztelő nevet lassan öt éve viselhetjük, de a "kutyabolond" titulussal már sokkal korábban illettek minket még jóval azelőtt, hogy egy pár lettünk és közös családot alapítottunk.
Murphy, Poki, Skaros Mi, Papagazdi és Mamagazdi, mindketten gyermekkorunk óta bolondulunk a kutyákért, több társra leltünk már e csodás négylábúakban. Jordán csemeténket a kórházból való hazaérkezésekor, azonnal összeismerkedtettük a család szőrös tagjaival. Remélhetőleg és valószínű, hogy ő is nagy kutyaőrült lesz. 2003 nyarán Santorini varázslatos szigetén jártunk és megleltük a világ egyik legszebb csücskét egy "Skaros" nevű kis faluban. Ott, akkor, úgy határoztunk, hogy ha egyszer közös kutyánk lesz, őt "Skaros"-nak fogjuk hívni. Az élet úgy hozta, hogy először Balázs szeretett Benjiétől kellett váratlanul búcsút vennünk, azután az én nagy fekete medvémtől, Lucifertől.

Lucifer "kisbolygója", Poki, a befogadott kis mókás keverék, barát nélkül maradt. Meggyászoltuk elvesztett bundás társainkat, esküvőre készültünk, közös otthonunk befejezésén dolgoztunk, de a sok történés és teendő mellett valami hiányzott... Egy kalapba bedobáltunk 5 kutyfajta nevét és húztunk, mindketten külön-külön, ismételten is…mindig ugyanazt húztuk: "Leonbergi".

Skaros Így történt hát, hogy 2004 nyarán, az esküvőnknek már tanújaként és új családtagunkként beköltözött életünkbe és szívünkbe, Skaros (Camelot Löwe von Blumengarten), a mi oroszlánunk. Mindketten ismertünk sok kutyát és mindkettőnknek volt több csodás ebecskéje, de talán Skaros az a kutya, akiben mindkettőnk megsiratott kutyái összes jósága és emléke visszatükröződik. Ugyanakkor Skaros egyedi és utánozhatatlan, kettőnk közös szeme fénye. Poki, idővel elfogadta Skarost és úgy kötődött hozzá mint Luciferhez. Skaros lett számára a világ közepe, ő körülötte forgott csakúgy, mint 10 éven át Lucifer körül.