Eseményeink

Eseményeink / Zubri (Csehország) Leonberger Klubkiállítás
Kétnapos Leonberger Klubkiállítás Csehországban

Május 12. és 13.-án, Zubri-ban, Csehország szívében, fenyőerdőben és hegyi tavak partján rendezték meg az idei, igen színvonalas Leonberger klubkiállítást.

A tökéletes szervezést, csodás helyszínt, napi háromszori finom étkezést, az igazi jó hangulatú három napos programot Josef Zeman úr és feleségének köszönhette a száz feletti nevezéssel idelátogató társaság. Sokfelől ismerhettünk meg leókat: cseh, szlovák, magyar, német és holland kutyák találkozhattak.

Különleges volt, hogy most először két napos dupla kiállítás volt, két speciál bíró bírált felváltva a két napon: Rita Pleibel-Seyffer Németországból és Kerekes Mária. Harmadik bíróként segédkezett még a cseh Ing. Ivana Nemeckova, aki a fiatal felvezetőket nemcsak bírálta, hanem tanította is mindkét napon.

A magyar leonbergisek szép számmal képviseltették magukat, nyolc leonbergit vonultattunk fel, 18 fővel és három kísérő más fajta négylábúval. Hatautós konvojunk odafele Brno városában ízlelte meg először a knédlis finomságokat és a fő utcán végigvonulva nagy feltűnést keltettünk. A kutyák nemcsak sok simogatást kaptak, hanem a sarki közértből kirobogó lelkes rajongótól fél rúd párizsit is.

Végtelen zöld dombvidéken, kanyargós utakon jutottunk Zubri kis falvába, ahol egy nagy parkban, tó partján, fenyvesek közt elbújtatott faházakban kapott szállást a leonbergi-imádó sokaság.

Mindkét nap, bőséges reggeli után, pár lépés sétával gyülekeztünk a ringek körül. Első nap a jégeső elvert minket, így kétszer is meg kellett szakítani a bírálatokat, de a nap végére a Nap felszárítva az eső szinte minden cseppjét, bearanyozva késő délutáni fényével a ringet, ünnepelhetett mindenki, hisz eredményektől függetlenül nagy élményt nyújtó napot zárhattunk. A malacsült és sült kolbász is elkészült délutánra, így aki megéhezett, még vacsora előtt minden ujját megnyalva falatozhatott.