Leomentés

Sikertörténetek / Új hírek Gyémántról és Sábáról Németországból
2010. január

A napokban kaptuk az alábbi e-mailt Gyémánt és Sába, azaz Mieka és Farah új gazdáitól. Nagyon örültünk a friss híreknek és képeknek!


"Kedves Leonberger Team,

Stillings család továbította e-maileteket, hogy biztosan örülnétek ha hallanátok felőlünk. Lassan 1 éve lesz (Márciusban), hogy mi lettünk a két álomkutya boldog új tulajdonosai és egyetlen másodpercet sem bántunk meg. Korábban két berni pásztorkutyát fogadtunk örökbe Stillingséktől, de sajnos az egyiküket nagyon idős kora miatt el kellett altatni. Stillings asszony meghívott minket (persze nagyon rafináltan), hogy mindenképp meg kell néznünk az új bejáratukat. Na igen, meglátni, megszeretni és magunkkal vinni! Mindkét hölgy kezdettől fogva példaszerűen viselkedett: bizalmasak, nagyon édesek, a házban nagyon nyugodtak, kint pedig nagyon éberek és figyelmesek. Az egyedül maradt Berner-t (12,5 éves) pedig hamar a szívükbe zárták. A macskáknak ugyancsak hamar a tuttukra adták, hogy a kellő tisztelet kijár nekik, hihi!

Egy egykori parasztgazdaság területén élünk lovakkal és nagy bekerített területtel, ahol a kutyák igazán kitombolhatják magukat. Nyáron leginkább kinnt szeretnek lenni, most télen azonban inkább egyre gyakrabban csak a meleg szobában.

Az elején eljártunk velük kutyaiskolába (szerettünk volna minél jobb kapcsolatot kiépíteni velük)- ezért azonban a lányok kevésbé lelkesedtek- noha inkább játékos formában és nem erőszakos gyakorlatokkal. Így csak pár alapvezényszót tanultunk németül, és némi alapengedelmességet.