Leovásárlás

- láthassa, hogy milyen körülmények között tartják a kutyákat. A kis területen, kennelben tartott, nem családi kutyaként nevelt és tartott Leonbergi nagy eséllyel idegrendszer hibás lesz és örökíti is azt. Ilyenkor főleg, de minden esetben nagy szerepe lesz a leendő gazdinak abban, hogy hogyan szocializálja a kiskutyát. A három hónapos kiskutyát jó eséllyel lehet "átalakítani" és szerető családi környezetben, sok  odafigye-
léssel feledtetni vele félénkségét vagy bátortalanságát amit a rossz tartásból hozhatott.

- tudhassa, hogy a szuka kutyának hányadik alma születik, mikor szült legutóbb, ha szült már hány kiskutya született az alomban és mindkét szülőnek érdemes megnézni már megszületett utódjait!

- legyen és láthassa a szülők tenyész szemle papírját (igaz, sajnos hazánkban elég könnyen kap tenyészszemlés papírt egy kutya és sok esetben felületes nagyon a bírálat! Ennél informatívabb ha egy kutya részt vett jó eredménnyel egy-pár komolyabb kiállításon, speciál bíró által bírált kiállításon pláne!)

Kiállítási eredmények:

Tény, hogy kiállításon már szerepelt kutyát legalább "mertek" már megmé-
rettetni. Jó ha van egy-pár szép eredménye a kutyának. Az igazi megmérettetés, ha speciál bírótól kap kitűnő minősítést egy kutya, ha címet is, jó helyezést pláne! Érdekes és elgondolkodtató, ha egy kutya aki rendszeresen jár kiállíásra, nem vesz részt speciál kiállításon sosem vagy ott rossz minősítést kap.

Csalóka az, hogy valójában azt nem tudni, hogy a kiállításon amin részt vett a kutya hány közül lett első, könnyen lehet egyből egy kutya fajtagyőztes is egy kis vidéki CAC kiállításon ahova kevesen neveztek.