Leovásárlás

Így jobban tudunk tájékozódni és dönteni. Sőt, bizalmat azzal szavazunk meg egy "eladónak" ha az tisztán, világosan ad minél több objektív információt a "termékéről", mer garanciát vállalni érte és egy kiskutya esetében nemcsak az eladás érdeke, hanem a kis állat életének nyomon követése is, kezdve azzal, hogy nemhogy nem tukmálja minden áron a kutyát, hanem ő kér biztosítékot arra, hogy jó helyre kerülhessen a kutya, akár azzal a feltétellel, hogy a kutyát visszaveheti, amennyiben nem megfelelően tartják!

Mindezeket az Adásvételi szerződésbe bele szokták foglalni.

Természetesen manapság bárkinek lehet honlapja és abban bármilyen tartalom szerepelhet, így a kulcsfontosságú tényező az, hogy a vevő ellenőrizni tudja az adott információ hitelességét. Ezt valójában csak, az akár többszöri, személyes látogatással teheti meg.

Adásvételi szerződés:

Szerződés mindenképpen kell, hogy legyen még ha csak "hobbi" célra vesszük a kutyát is. A tenyésztők két szerződést szoktak készíteni, egyet hobbi kutya esetére és egy több kötelezettséggel járó másikat a tenyészkutya esetére. Természetesen a kutya ára ennek függvényében más is. Mivel a szerződést a tenyésztő adja, általában több pont őt védi.

Mivel minden szerződés két fél között köttetik, a vevőnek is joga van kérni pontosítást vagy változtatást a szerződésen! Ha bármiben hiányt érez a vevő, ezt tegye szóvá és kérje a változtatást írásban is, azaz, a szerződésbe belefoglalva!

Ami feltétlenül szerepeljen a szerződésben, az, hogy milyen oltásokat, orvosi ellátást kapott már a kutya, milyen állapotban adják át és ennek tükrében milyen garanciát vállalnak rá.